Handel w Praktyce

Złote Laury Konsumenta 2019 dla HELIO

Marka HELIO po raz kolejny zajęła najwyższe podium w prestiżowym ogólnopolskim plebiscycie konsumenckim, otrzymując dwa Złote Laury Konsumenta 2019 w kategoriach: Bakalie i Dodatki do ciast.

Firma HELIO z wysokiego „C” rozpoczyna nowy sezon zdobywania nagród. Produktom marki przyznano dwa Złote Laury Konsumenta 2019. Wyniki konkursu udowadniają, że Polacy pokochali bakalie i dodatki do ciast z logo HELIO. Produkty marki podtrzymują wspaniałą tradycję i nie schodzą z najwyższego stopnia podium w dwóch opisywanych kategoriach od 2014 roku.

Laury Konsumenta to konkurs z wieloletnią tradycją. Konsumenci decydują w nim, które produkty i usługi w ściśle określonych kategoriach cieszą się największą popularnością. Pozwala to zobrazować producentom i dystrybutorom komu konsumenci ufają i jakie marki cenią sobie najbardziej. Biorąc pod uwagę znaczenie Lauru dla przeciętnego konsumenta – który nierzadko sugeruje się tym znakiem podczas zakupowych dylematów – jest to szczególny rodzaj wyznacznika najwyższej jakości. Reprezentatywna grupa respondentów w rozmowach telefonicznych oraz poprzez ankiety internetowe – podobnie jak w latach ubiegłych – i tym razem wskazała, że zarówno bakalie, jak i dodatki do ciast HELIO po raz kolejny nie mają sobie równych!

HELIO od wielu lat sięga po najwyższe Laury. Osiągane w konkursie wyniki zostały zwieńczone w 2014 roku przyznaniem tytułu Lidera Dekady 2004 – 2014. Właśnie od tego roku HELIO dosłownie zdominowało kategorie: Bakalie i Dodatki do ciast, rokrocznie stając na najwyższym stopniu podium. Za co Polacy pokochali bakalie oraz dodatki do ciast HELIO? Pierwsze z nich za dotrzymywanie kroku nowoczesnemu konsumentowi, czego efektem jest m.in. powstanie i dynamiczny rozwój linii bakalii bez konserwantów HELIO Natura, a także certyfikowane produkty pochodzące bezpośrednio z upraw ekologicznych. Z kolei dodatki do ciast to smaczne odwołanie do polskiej tradycji, którym przewodzą wyśmienite masy HELIO. Oprócz specjalnie skomponowanej receptury i składników najwyższej jakości, na tle rynku wyróżnia je także wyjątkowy skład. Brak w nim – w przeciwieństwie do większości dostępnych na rynku produktów o podobnym przeznaczeniu – konserwantów, glutenu (produkty z tej linii, poza kutią, licencjonowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej) czy oleju palmowego. Warto dodać, że dzięki temu masy krówkowe HELIO zostały uhonorowane licencją Czytaj Skład Poleca.

Powiązane artykuły