Agro Days. Dni Hodowcy to nie tylko ponad 90 firm z branży agro, które już 2 i 3 lutego w Warszawie, w hali Global Expo, zaprezentuje swoją aktualną ofertę. Ważnym elementem wydarzenia jest część konferencyjna, w ramach której zaplanowano kilkadziesiąt paneli dyskusyjnych i warsztatów. Wystawę otworzy konferencja „Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja” z udziałem m.in. Łukasza Dominiaka – dyrektora Krajowej Rady Drobiarstwa, Adama Zaleskiego – dyrektora generalnego De Heus czy też Damiana Kordasa – finalisty programu kulinarnego MasterChef.
– Część konferencyjna to istota Agro Days. Dni Hodowcy, które mają nie tylko pogłębiać wiedzę z zakresu hodowli, wspierać hodowców i służyć prezentacji trendów światowych, ale też być platformą do pewnej refleksji i dyskusji o przyszłości. Szerokie grono ekspertów, przedstawicieli branży rolno-spożywczej podczas kolejnej edycji wydarzenia podzieli się swoimi przemyśleniami o wyzwaniach dla rynków trzody, bydła i mleka oraz drobiu, a także tych zw. z budownictwem inwentarskim – mówią Organizatorzy z De Heus.
Program Agro Days. Dni Hodowcy 2019 – każdy znajdzie coś dla siebie
Podczas tegorocznej edycji Dni Hodowcy, organizowanych przez firmę De Heus, paneliści ze świata biznesu i instytucji branżowych wymienią swoje poglądy na tematy istotne z punktu widzenia zarówno przedsiębiorcy, jak i konsumenta. Będzie mowa m.in. o przewagach konkurencyjnych polskiej żywności, potrzebach produktowych rynku, roli UE w kształtowaniu odpowiedzialnej produkcji i świadomej konsumpcji, świadomości konsumentów, zdrowej żywności, odpowiedzialnej produkcji oraz żywności nGMO.
Wśród zagadnień, które pojawią się w agendzie wydarzenia, znajdziemy także m.in. bioasekurację w produkcji drobiu, procesy inwestycyjne w gospodarstwie, systemy IT wspierające obiekty agro. Będzie także mowa o przyśpieszonym odchowie jałówek, hodowli minimalizującej użycie antybiotyków, dobrostanie, poprawie wydajności produkcyjnej, stacjach żywienia loch, efektywności płynnego żywienia.
Swoją premierę będą miały Akademia Zdrowego Wymienia, Akademia Zdrowego Cielaka, Akademia Mieszania Pasz. Dla hodowców bydła interesujące będą również warsztaty Krowie na Zdrowie.
Osoby, które planują budowę nowych obiektów inwentarskich, zobaczą i zwiedzą unikatowe makiety takich budynków, wraz z całym wyposażeniem w skali od 1:1. Ponadto odbędą się praktyczne warsztaty z ekspertami. Nie zabraknie dyskusji poświęconych zwyczajom zakupowym Polaków – w tym preferencjom, co do produktów mięsnych, nabiału, jajek czy zdrowej żywności.
Sprawdź pełen program wystawy Agro Days. Dni Hodowcy 2019.
Jak zapewniają Organizatorzy, otwarta formuła Agro Days stanowi wyjątkową przestrzeń nie tylko dla praktyków i teoretyków z branży, ale dla każdego, kto interesuje się hodowlą czy rolnictwem. To doskonała okazja, aby poznać bliżej firmy, z których produktów i usług korzystamy na co dzień. Wśród nich m.in. Agrotechnika Paweł Owczarek, Dankoss, De Heus, Dow AgroSciences, Fermo, Lely, Hopex, Indrol, Indyk Śląsk, Inwest Agro, PH Elem, Venneker.
Dla hodowców przygotowano także dodatkowe atrakcje, m.in. konkursy z nagrodami, Złotą Kartę Uczestnika Agro Days z możliwością zdobycia Certyfikatu Odpowiedzialnego Hodowcy oraz pokaz gotowania na żywo z MasterChefem.
Ponadto, odwiedzający mają zapewnione darmowe strefy gastronomiczne, bezpłatny parking oraz specjalną przestrzeń dla najmłodszych. Wstęp jest wolny, ale wymaga rejestracji na www.agrodays.pl (jeśli nie masz kodu uprawniającego do bezpłatnej rejestracji, napisz na agrodays@deheus.com).